Geen categorie

Beste Zwangerschapskussen 2021

Wat is een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen is een kussen die comfort biedt tijdens de zwangerschap en wordt na de zwangerschap vaak ook wel gebruikt als voedingskussen. Echter heb je ook kussens die puur bedoeld zijn als voedingskussen, deze zijn echter voor het gewicht van de baby gemaakt en niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar wat voor soort kussen het is, omdat ze veelal op elkaar lijken. Het zwangerschapskussen is juist wel ook te gebruiken als voedingskussen.

Het is niet verplicht om gebruik te maken van een zwangerschapskussen, of je het wel of niet wil gebruiken hangt helemaal af van jouw behoeftes. Het kussen biedt comfort tijdens je nachtrust en ondersteunt afhankelijk van wat voor soort en hoe die ligt je lichaam waar jouw pijntjes zitten. Wat vooral erg belangrijk is bij een zwangerschapskussen is de flexibiliteit en vorm, zo kan het kussen worden neergelegd naar ieder zijn behoefte. Kijk daarom goed naar wat jouw eigen behoeftes bij het aanschaffen van een zwangerschapskussen.

Je hebt verschillende maten en vormen van het zwangerschapskussen, maar de meest voorkomende vorm is een U vorm. Echter zijn er nog meer vormen van de zwangerschapskussens die je vrij weinig hoort, maar misschien is dat juist precies wat jij nodig hebt qua ondersteuning. Aan de hand van wat jouw behoeftes zijn zo kan je ook bepalen wat voor soort zwangerschapskussen jij nodig hebt.

Je hebt diverse zwangerschapskussen, in de vorm van een wig, of juist een rechte in de vorm van een I, maar je hebt ook full body zwangerschapskussen deze zijn er in de vorm van een C en U. Een zwangerschapskussen in de vorm van een wig kan op drie manieren worden gebruikt. Je kan de wig gebruiken onder je hoofd als je last hebt van reflux of maagzuur. Tevens kan je hem ook gebruiken achter je rug, dit voorkomt dat je je steeds blijft omdraaien en zorgt voor een betere nachtrust. Tot slot kan je de wig ook gebruiken voor onder je, hierdoor kan je je buik op het kussen laten rusten en is het gewicht beter verdeelt wat voor jou zorgt voor een betere nachtrust.

Daarnaast heb je ook een recht zwangerschapskussen deze is in de I vorm en vaak bijna zo lang als jij zelf. Het voordeel hiervan is dat het ondersteuning biedt aan zowel je benen, je buik en je hoofd, omdat je als het ware het kussen kan knuffelen. Het enige nadeel is dat het geen ondersteuning beidt in je rug. Tot slot heb je ook de full body zwangerschapskussen, deze heb je in een U en C vorm. Beiden kussen bieden ondersteuning voor je hele lichaam, maar wel op een hele andere manier.

De U vorm gebruik je hetzelfde als het rechte zwangerschapskussen alleen heb je dan nog een stuk van het kussen die ondersteuning biedt aan je rug. Doordat het zwangerschapskussen met C vorm je omhelst biedt het zelf zoveel ondersteuning als het kussen met U vorm. Je zwangere buik ligt in het midden van de C, op deze manier wordt het gewicht goed verdeelt kan je aan de onderkant je been erop leggen voor ondersteuning en aan de bovenkant je hoofd. Hier heb je echter niks achter je liggen, maar door de manier van hoe je op het kussen ligt biedt het ook aan je rug de nodige ondersteuning.

Waarvoor kan het worden gebruikt?

Je kan een zwangerschapskussen gebruiken voor extra ondersteuning tijdens de zwangerschap als hierboven omschreven. Echter kan je het kussen ook na de zwangerschap blijven gebruiken als voedingskussen. Als voedingskussen kan het kussen als een boog om je heen waardoor hij tijdens het voeden meer ondersteuning biedt aan je arm. Als je flesvoeding geeft dan kan je het kussen zo neer leggen hoe je zelf wil om je arm zoveel mogelijk te ontlasten.

Dit is bij borstvoeding wel anders, daar is het namelijk van belang dat het kussen op de juiste manier wordt neergelegd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de baby niet aan je tepel gaat hangen, dat het voedingskussen zo dicht mogelijk tegen je aan is, maar het kussen mag ook niet te hoog. Vaak wordt dit goed uitgelegd in de kraamweek, maar het belangrijkste om te onthouden is dat de baby nog goed moet kunnen happen, maar ook niet te laag moet liggen. Dit voorkomt dat je pijnlijke tepels krijgt en zorgt voor de juiste ondersteuning voor moeder en kind tijdens het voeden.

Als je flesvoeding geeft kan je het kussen niet alleen gebruiken om je arm op te laten rusten maar het zwangerschapskussen in de U vorm is er ook voor gemaakt om de baby erop te leggen en zo de flesvoeding te geven. Sommige vrouwen die net zijn bevallen kunnen niet comfortabel zitten een zwangerschapskussen kan hier dan voor de oplossing zijn. Door het in een donut vorm neer te leggen biedt het de juiste ondersteuning, zodat je ondanks de pijntjes kan zitten.

Waarom worden zwangerschapskussens steeds populairder?

De populariteit van een zwangerschapskussen stijgt met de tijd alleen maar meer. Niet alleen omdat veel verloskundigen, gynaecologen en fysiotherapeuten het aanraden bij zwangere vrouwen, maar ook omdat er veel positieve reacties op zijn en steeds meer zwangere vrouwen het elkaar aanraden. Het kussen zorgt namelijk voor een goede nachtrust door ondanks de zwangerschap een juiste zijligging te creëren, maar ook je lichaam te ondersteunen waar nodig. Snurk je sinds je zwangerschap, soms kan dat zelfs gaan afnemen door het gebruiken van een zwangerschapskussen, omdat je lichaam op de juiste plekken wordt ondersteunt.

Dit zorgt voor niet alleen minder stress voor jou als zwangere, maar ook voor minder stress in jouw relatie. Jouw slaap gaat erop vooruit, maar ook die van je partner. Het zwangerschapskussen wordt met de dag populairder juist omdat het niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook erna een onmisbaar product is bij vele moeders. Dat verklaart dan ook wel dat het door vrouwen onder elkaar wordt aangeraden, maar ook door professionals en juist in deze tijd waar social media een groot deel van ons leven is stijgt de populariteit van het zwangerschapskussen alleen maar meer.

Beste zwangerschapskussen

Litollo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *